zondag 10 april 2011

Excelsior speelt gelijk tegen De Graafschap

Excelsior pakte op eigen veld een punt tegen De Graafschap, maar schoot daar weinig mee op. Vitesse verloor van ADO Den Haag, maar de achterstand op de Arnhemmers is nog zes punten. De Graafschap trainer Darije Kalezic was uiteraard tevreden met het punt. Zijn ploeg stelde het eredivisieschap zo goed als zeker veilig.
Voor de negende keer dit seizoen was Stadion Woudestein uitverkocht, deze keer voor het treffen met De Graafschap. Beide clubs promoveerden afgelopen seizoen naar de Eredivisie.
Het was duidelijk dat Excelsior van de twee ploegen deze wedstrijd het liefste wilde winnen. Qua spel waren de Kralingers het meest op de aanval gericht, maar met name voor rust waren de Superboeren gevaarlijker.

Excelsior claimde in de eerste helft een strafschop na een handsbal van Jussi Kujala. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had het echter niet waargenomen en kende dus geen penalty toe, tot woede van met name Geert-Arend Roorda die de bal in de actie op fraaie wijze meenam.
Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer golven. Nu was Excelsior iets gevaarlijker, maar opnieuw leidde dit niet tot een treffer. Na negentig minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.
De Graafschap was tevreden met een punt, want die ploeg stelde een langer verblijf in de Eredivisie zo goed als zeker. Excelsior lijkt na deze nieuwe puntendeling veroordeelt tot het spelen van play-offs.
Ook Alex Pastoor erkende dat het lastig wordt om de play-offs nog te ontlopen. Nummer vijftien Vitesse heeft zes punten meer met nog vier duels te gaan. ,,Maar ik geloof in veel dingen, dat past bij mijn naam'', grapte Pastoor tijdens de persconferentie.
,,We wilden heel graag winnen, maar daarvoor moet je met name in de eerste helft beter voetballen dan we gedaan hebben'', vond Pastoor. ,,In de tweede helft speelden we wel iets dynamischer, maar we hebben geen doelpunt gemaakt.''
Opstelling Excelsior: Nico Pellatz; Daan Bovenberg, Norichio Nieveld, Kaj Ramsteijn, Miquel Nelom; Geert-Arend Roorda, Ryan Koolwijk, Jordy Clasie (88. Roland Bergkamp); Tim Vincken (83. Nayib Lagouireh), Guyon Fernandez (88. leen van Steensel), Marvin Zeegelaar.
Bron: SBV Excelsior