maandag 18 april 2011

Excelsior wint met 2-1 tijdens 'Avondje NAC'

Opnieuw wist Excelsior op vreemde bodem drie punten te pakken. In het Rat Verlegh Stadion werd met 1-2 gewonnen NAC Breda. Voor rust zette Roland Bergkamp Excelsior op voorsprong. Na de gelijkmaker met Ali Boussaboun was het Guyon Fernandez die Excelsior aan de winst hielp.

Het duel tussen NAC en Excelsior was vooraf aangekondigd als het laatste avondje NAC van dit seizoen. De ploeg zou het fanatieke Bredase publiek nog een keer verwennen. Helaas voor de Brabantse fans zou het anders lopen. In de eerste helft was NAC aanvankelijk nog behoorlijk dreigend, maar het was Excelsior dat na twintig minuten op een 0-1 voorsprong kwam. En hoe. De aanval werd door de midden opgezet, waarna Tim Vincken leek uit te halen op het doel. In plaats van een schot gaf hij een prachtige steekpass op Roland Bergkamp die fraai binnenschoot.

Helaas was het binnen zes minuten alweer gelijk. Via de linkerkant kon NAC heel gemakkelijk opzetten en in het centrum stond Ali Boussaboun helemaal vrij. Hij had geen moeite om de bal langs Nico Pellatz te schieten.
Nog voor rust had Excelsior een strafschop moeten krijgen. Bij een actie van Guyon Fernandez viel Anthony Lurling op de grond. Hij tikte de bal duidelijk zichtbaar met de hand weg, maar scheidsrechter Wegereef en zijn assistent hadden het niet waargenomen.

In de tweede helft speelde Excelsior duidelijk beter dan NAC en het was daarom niet verrassend dat de Kralingers als snel weer op voorsprong kwamen. Guyon Fernandez zette de aanval op, schoot de bal naar Jordy Clasie. Die gaf een prachtige pass op de topscorer van Excelsior die hem prachtig binnenschoot.
In het restant probeerde NAC nog wel iets terug te doen, maar Excelsior bleef op de been en kreeg zelf nog enkele kansen. De grootste kans voor NAC was een afstandschot, dat door Pellatz met een geweldige reflex naast het doel werd gewerkt.

Alex Pastoor was na afloop uiteraard tevreden met de winst: ,,En vooral ook over de manier waarop. Met name in de tweede helft was ons spel effectief en hartstikke leuk om naar te kijken.''
Helaas voor Excelsior won Vitesse ook, waardoor Excelsior er in de ranglijst weinig mee opschoot: ,,Dat is een omstandigheid die wij niet in de hand hebben, dus daar moeten we ons niet druk over maken'', zei Pastoor. ,,Het was natuurlijk mooier geweest als zij hadden verloren, want dan was het gat nog maar drie punten geweest. We blijven afhankelijk van anderen.''
Desondanks wil hij zich nog niet bezighouden met de play-offs: ,,We richten ons nu op Ajax-uit. We willen goed voetballen en punten pakken en dan zien we aan het eind van de rit wel of het genoeg is om de play-offs nog te ontlopen of niet.''